Øyer og Tretten kirke

Adresse: Tingberg, 2636 Øyer Vis kart

Adresse: Tingberg, 2636 Øyer

Øyer kommune er delt i to kirkesogn - Øyer og Tretten - en kirke i hvert sogn. Øyer kirke ble innviet 2. juli 1725 og Tretten kirke ble innviet 12. september 1728.

I følge historikere vet man at det i middelalderen var to kirker i Øyer sogn, på Skåe og på Orrestad. Mye taler for at kirken på Skåe var den eldste. Der var bygdesenteret den gang, der lå hovet og der gikk tjodvegen (pilgrimsvegen til Nidaros) forbi. Kirken på Skåe er nevnt to ganger i middelalderen, i 1333 og i 1335. Det er grunn til å tro at kirken på Skåe forfalt etter svartedauen i 1349-50, akkurat som mange andre kirker på denne tiden. I 1950-årene ble det reist en bautastein på Sygard Skåe der en tror at denne kirken kan ha stått. Kirken på Orrestad, som er det gamle navnet på Øyer prestegard, er nevnt første gang i 1323.

Show more

Kontaktinformasjon

Overnatting

Hytte Nordlia i Hafjell

Avstand: 3,3 km
Koselig hytte med fire soverom beliggende i ett hytteområde tett inntil barne- og familiebakken i Hafjell. Ski inn, ski ut og gangavstand til gondolen og skiutleie. Hytta har en stor og solrik terrasse hvor solen kan nytes.
Overnatting

Hafjell Hotel & Apartments

Avstand: 2,9 km
Hafjell Hotell ligger i sentrum av Hafjell, ca 15 km nord for Lillehammer, er nabo til Lekeland Hafjell og Lilleputthammer familiepark. Hafjell Alpinsenter er lokalisert 600 meter fra hotellet.
Hytter

Solsiden storhytter - Nordlia nr. 19

Avstand: 3,3 km
Hafjell Resort har storhytte for utleie i Nordlia hyttefelt fra 1.desember. Denne hytten har 16 sengeplasser med ski inn ski ut.